Extreme street pinout bağlantı şeması

onuralbayrak

Yeni üye
20/10/24
2
merhabalar kendimce büyük bir işe giriştim, işin içinden çıkamıyorum ve desteğinizi bekliyorum.

civic 2004 1.6 sahibiyim.
d16v1 bulamadığımdan d17 diagramını buldum.
soldaki d 17 şemasındaki pinlere göre sağdaki extreme 4x ecuya pinleri denk gelecek şekilde (resmin sağ altında mevcut) eşleştirdim.

fakat launch ve cam kısmını,8rpm
extreme diagramındaki inj 7 takograf (rpm) yazan yeri
ve sağ üstteki 5v kısmını kendi beynindeki hangi pinden almalıyım ?

AYRICA bu pinleri kendi ecusu takılıyken soketinden çıkartıp direk extreme mi bağlamalıyım ?
yoksa hem kendi ecusunu tamamen sökmeli miyim ?
sonuçta kalan diğer pinlerdeki sensör vs ler bir şekilde çalışması gerekli olduğunu düşünüyorum.
yardımlarınızı bekliyorum..

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    331.5 KB · Görüntüleme: 78

ÖZER ECUHARD KARTAL

Forum sahibi
Yönetici
30/10/22
230
merhabalar kendimce büyük bir işe giriştim, işin içinden çıkamıyorum ve desteğinizi bekliyorum.

civic 2004 1.6 sahibiyim.
d16v1 bulamadığımdan d17 diagramını buldum.
soldaki d 17 şemasındaki pinlere göre sağdaki extreme 4x ecuya pinleri denk gelecek şekilde (resmin sağ altında mevcut) eşleştirdim.

fakat launch ve cam kısmını,8rpm
extreme diagramındaki inj 7 takograf (rpm) yazan yeri
ve sağ üstteki 5v kısmını kendi beynindeki hangi pinden almalıyım ?

AYRICA bu pinleri kendi ecusu takılıyken soketinden çıkartıp direk extreme mi bağlamalıyım ?
yoksa hem kendi ecusunu tamamen sökmeli miyim ?
sonuçta kalan diğer pinlerdeki sensör vs ler bir şekilde çalışması gerekli olduğunu düşünüyorum.
yardımlarınızı bekliyorum..
4 sokette engine speed pulse yazan büyük ihtimalle gösterge ye giden devir sinyalidir.
sensörlerin sensör bilgi kısımlarını bağlamışsınız fakat 5volt beseleme ve şaselerinide bağlamanız gerekmektedir.
bağlayacagın bağlantı türünü kendin belirlemeli ona göre bağlantını yapmalısın
beyni dogrudan bağlayacaksan herşeyi girmelisin dogrudan baglamayacaksan sadece sinyaller yeterli bu baglanti ismine piggy back denmektedir.
ayrıca vtec çalıştırmak sadece vtec valfi ile olmaz yag basınc valfinide ayarlamalısın. piggy back bağlantı yapacaksanda beyin içindeki hararet ve iat ile alakalı olan pull up direnci kaldırmalısınki degerler dogru okusun.

Geri